THE FOLSOM PROJECT – THE WOLF & THE SKULL

Componist, producer en multi-instrumentalist Romsam Malpica treedt met zijn muziek naar buiten onder het pseudoniem ‘The Folsom Project’. Hij heeft net zijn conceptalbum en debuutplaat “The Wolf & The Skull” uitgebracht, een album met 15 filmische muziekscores waarin genres als orkestrale rock, psychedelische muziek en triphop op magistrale wijze in elkaar worden vermengd.

Romsam Malpica heeft de vijftien tracks opgesplitst in vijf episodes waar andere composities werden aan toegevoegd. Er zijn op dit album gezongen nummers te horen in de tracks “The Wolf & The Woods”, “Ali”, “Iceland”, “The Lady In White” en “Just A Boy”. Voor het schrijven van de teksten bij die nummers kreeg Romsam Malpica de hulp van Brandy Los.

Daarnaast krijgen we ook geheel instrumentale soundscapes die zo onder één of andere spannende film zouden kunnen worden geplaatst. Dan hebben we het over tracks als “Awaken”, eerste single “Dr. Schmidth”, tweede single “Iceland” (zie video), “The Red Room”, het majestueuze “The Storm Is Coming”, “The Wolf”, “Ballad Of The Death” en “Year Zero”.

U zult ons hier zeker niet horen beweren dat dit een gemakkelijk te beluisteren plaat is geworden. Maar in zijn genre is het ongetwijfeld een zeer professioneel gemaakt album met een sterke orkestratie en donkere, intrigerende en spannende muziek die zoals eerder gezegd het best zouden thuishoren en gedijen op de soundtrack van één of andere (horror)-film of mysterieuze thriller.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Wolf’s Skull Records

video